Villa Monaco – La Zagaleta 2019-09-02T08:29:47+01:00

Project Description

Villa  Monaco to be build in La Zagaleta – Marbella

Price: 8,900,000€ – Ref: 7631

The most luxurious residential area in Europe just a few kilometers from Marbella

La Zagaleta  is the most luxurious residential área in Europe, it is located in the heart of one of the most beautiful areas of the Costa del Sol. It is situated just a few kilometers from Marbella and just 60 kilometers from Malaga’s airport.
Over 900 hectares surrounded by lush vegetation, natural lakes and golf courses with more than 230 high-standing real estates with breathtaking views of Gibraltar and the North African Coast. Golf courses, horse-riding club, club house and tennis courts are just some of the facilities that the complex invites future owners to enjoy, as well as 24h security and running heliport with Civil Aviation.

This contemporary villa, surrounded by abundant nature, beautiful woodland, and mountain streams is nestled in the exclusive urbanisation of La Zagaleta, known as the best Resort in Europe. With two golf courses and an equestrian club, the urbanisation stands out for its privacy and security, as well as for its service to more than 200 luxury villas within. The stunning views of the mountains and of the sea can be enjoyed being only ten minutes from Marbella, and its consolidated Puerto Banus.

The house is developed on three levels given the inclination of the plot, which unravels an ecological wall, leading to a platform on the basement level which makes this idyllic home possible. Most of the rooms face south so that the sea views and the sun can be enjoyed most of the day.
The north façade concurs with the pedestrian access that goes around the house from the street and propagates more of a sober but vigorous architectonical approach, with a series of walls covered in stone. A path is designed through a wooden walkway that takes us to the main access door to the house through a water coating.

The entrance door leads to a large double height hall, where a wooden footbridge hanging on the first floor stands out and it leads to the bedrooms. A large area with greenery and water and covered with a large skylight, unfolds the path connecting the hall to the living room where a large double height space also reveals itself highlighting a fireplace and large windows.

A wine and glass bottle rack gives privacy to the dining area marked by a grand piano. A bar area connects the dining room with a large kitchen. The central island and cooking station is perfect for organising dinners and events.

Two bedrooms en suite, with large dressing rooms with natural light and full bathrooms are located in the opposite wing, next to a TV lounge with double-sided fireplace facing the living room. A sculpted spiral staircase leads from the hall to the first floor.

The first floor consists of two wings, one for the master bedroom, with dressing room and double bathroom, nourished by a central patio, and the other with two en suite bedrooms and own dressing rooms, connected through a living room and a study. A walkway with a reading area and library connects both wings through a large double height space.

An external staircase leads to the solarium, where a minigolf area, a chill out, with a spa and a seating area as well as a barbecue with a pergola open up to spectacular views of the sea and of the mountains.

In the basement, a four-car garage, gives access to a guest apartment, with an independent entrance from the ground floor, a cinema room and a large open plan meeting room.

An indoor pool with sauna, hammam reveals to this great room adding light and space. The gym gives access to this area of   relaxation and enjoyment through a large window. A vehicle display lift opens to the view towards the large room and a cellar area.
The service area is detached from this noble area, through the laundry area and an independent staircase gives access exclusively to all levels of the house.

The complete basement opens through large windows to a very spacious terrace with play areas and garden, bringing brightness and freshness to all this level and banding the inside together with the outside. Balance is the word aiming to define this project, looking to achieve a total harmony between the spaces, integrating the outdoor into the house with all its splendour making the house part of the landscape.
The vertical fusion of the indoor with the outdoor is enhanced through large windows and through the wow effect created by the interior patios that reveal as you move around the house.

The special emphasis on the details brings uniqueness and it is conceived by using different materials as well as the light screening effect, the reflection and the sound of water and nevertheless the peace and smell that the green areas egress through the interior patios inspired by the Japanese courtyards. The nature and the use of glass allow light to enter the home.

Call us for more information +34 952 830 195

or send us the email: